Sælg din ejerlejlighed på Amager | 8 gode råd

Er du ved at sælge din ejerlejlighed på Amager? Så drømmer du sikkert om at gøre en hurtig og god handel, så du kommer ud med en økonomisk gevinst.

Læs med her og få 8 gode råd til hvad du skal gøre, for at din lejlighed er mere attraktiv at købe.

 

1. Et godt førstehåndsindtryk

Du har hørt det før. Et godt førstehåndsindtryk er vigtigt. Hvis køber har en god mavefornemmelse fra start af, er dine chancer bedre.

Skab en imødekommende og funktionel entré. Fjern det meste overtøj og de fleste sko. Rummet fremstår større og mere indbydende. Vask også din dørmåtte. Det er en dårlig start, hvis køber, som det første, bliver mødt af en beskidt dørmåtte.

 

2. Ryd op og gør rent

Det siger måske sig selv, men resten af lejligheden skal også fremstå pæn og ren ved fremvisningen. Vi ved det alle sammen godt. Men husk at sørge for, at hele lejligheden ser lækker og præsentabel ud.

Fjern krummer fra køkkenbordet, puds spejlet på badeværelset og gem det beskidte vasketøj væk. Husk også at lufte ud. Det er vigtigt for det overordnede indtryk. Køber har en bedre opfattelse af din lejlighed, hvis der er rent.

 

3. Opvaskemaskine, vaskemaskine og tørretumbler

For at give et godt og roligt udtryk af lejligheden, skal du undgå at have forstyrrende elementer kørende i baggrunden som vaskemaskine og tørretumbler.

Køber sætter måske pris på at se, at maskinerne virker, men ikke alle opvaskemaskiner er lige støjsvage. Det samme gælder vaskemaskiner og tørretumblere. Gør dig selv en tjeneste, få styr på opvasken og dit vasketøj i god tid inden en fremvisning.

 

4. Skab en fornemmelse af rummelighed

Din lejlighed fremstår større og mere rummelig, hvis den ikke er propfyldt med ting. Køber får et indtryk af at lejligheden er holdt godt. Det højner værdien.

Hvis du er indehaver af en masse nips ting så gem det meste væk. Det samme gælder for bøger og lamper. Familiebilleder er fine i begrænset antal. De viser, at du som sælger er glad for at bo i lejligheden.

Vi har talt med Birgitte Vosper, boligstylist og indehaver af Busy Bees.

»Dit hjem skal være et hyggeligt sted at være. Jeg opfordrer altid mine kunder til at hænge noget personligt på væggene. Noget, som viser køberne hvem de er, og noget som vækker dejlige minder. Det kan f.eks. være et stort print fra deres yndlingsferiested«.

 

5. Luk lyset ind og husk de grønne planter

Luk lyset ind i din ejerlejlighed inden en fremvisning. Træk persiennerne op, puds vinduerne og åbn dørene mellem rummene. Dit hjem er mere indbydende på den måde.

Grønne planter i stuen og friske krydderurter på køkkenbordet er altid en god idé. Synet og duften af det grønne skaber en stemning, der får køber i godt humør.

 

6. Vis køber, hvordan pladsen bruges bedst

Hvis pladsen er trang er det afgørende, at hver eneste centimeter bruges fornuftigt. Vis køber, hvordan pladsen bedst bruges. Den, der køber din ejerlejlighed, vil med garanti benytte sig af mange af de samme løsninger, som du har anvendt.

 

7. Soveværelset

»Soveværelset er dit frirum, din oase. Alt for mange bruger deres soveværelse som et praktisk rum, hvor de lukker deres øjne. Det er så meget mere end det. Vis køberne, at du har kærlighed til dit hjem. Vis køberne, at dit hjem er et rart sted. Også selvom du har valgt at sætte det til salg«, fortæller Birgitte Vosper, og fortsætter.

»Køberne tiltrækkes desuden af ‘luksus’. Der er en grund til, at hoteller altid har sengetæppe og mange puder på sengen. Det er den billigste måde at skabe et lækkert miljø. Leg med teksturerne - hør, velour, bomuld i samme nuancer. Læg evt. en løber på gulvet«.

Få styr på dit soveværelse. Det skal være indrettet til afslapning. Køber er distraheret fra at se rummets muligheder, hvis det ikke er overskueligt.

 

8. Spørg dine venner og din ejendomsmægler til råds

Alternativt kan din ejendomsmægler tages med på råd. Han eller hun har solgt mange ejerlejligheder på Amager og i andre områder og ved derfor, hvad køber lægger vægt på. Ofte kan de små ting gøre en stor forskel og sikre, at du kommer ud af lejlighedssalget med en økonomisk gevinst.

 

Hos Fokusmæglerne står vi altid til rådighed, hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med salg af din ejerlejlighed på Amager. Du kan læse mere her.