Ejendomsmæglere på Amager: »Salæret varierer«

Hvis du overvejer at sælge din bolig på Amager, går du sikkert med tanker om, hvornår din bolig skal sættes til salg, og hvilken ejendomsmægler der skal stå for salget.

Der er forskel på hvordan ejendomsmæglere på Amager - og i København - beregner deres salær. Nogle tager en fast procent af salgssummen, mens andre lader din boligs liggetid afspejle sig i deres salær. Vi har taget en snak med flere ejendomsmæglere for at få et indblik i, hvad deres salær er, og hvordan de fastsætter det.

 

Det store billede

De fleste af de adspurgte ejendomsmæglere vi har talt med har ikke et fast salær. Prisen afhænger meget af den enkelte bolig. Der er det forskelligt fra salg til salg.

Omgivelserne har også indflydelse på salæret. Går markedet den rigtige vej, og hvordan er konkurrencen? Hvis du cykler en tur ud af Amagerbrogade eller Holmbladsgade er svaret til at få øje på - der er mange mæglerforretninger.

»Der er relativt lave salærer og høje udbudspriser i øjeblikket. Der er meget konkurrence. Hvis der er en kæde, der underbyder, så er du nødt til at være med - ellers får du ikke sagen,« fortæller Henrik Godrim fra Nybolig på Amagerbrogade, og fortsætter.

»Det handler ikke for kunden om, hvad den enkelte mægler har længere. Det handler om prisen. Kunden sætter selv prisen på både boligen og salæret. De vil gerne have en realistisk vurdering, men de tager altid den mægler, der prissætter boligen højest«.

 

Det gennemsnitlige salær i Danmark

Det gennemsnitlige salær i Danmark er cirka kr. 55.000.

Normalt svinger prisen mellem kr. 35.000 – 80.000 fortæller ejendomsmæglerne.

Pris og indhold varierer ikke alene fra den ene ejendomsmægler til den anden. Prisforskellen kan også vise sig hos forretninger i en mæglerkæde. Derfor er det en god idé altid at indhente flere tilbud.

»Vi har ikke en politik for, hvor vi sætter salæret. Det gør de individuelle butikker. Derfor kan du også få forskellig pris og indhold alt efter hvilken mægler på Amager du spørger«, fortæller Jan Normann, der er Kommunikationschef i EDC.

De ejendomsmæglere på Amager vi har talt med, deler typisk deres salær op i løn, annoncering og ejendomsdokumenter.

Du kan spare penge på salæret ved at stå med en del af ansvaret selv. Det kan f.eks. være ved at stå for fremvisning og annoncering af din bolig. Det er dog ikke alle ejendomsmæglere, der tilbyder den løsning.

 

Michael Hammerback, Home på Amagerbrogade

»Vi har ikke et fast salær. Det svinger mellem kr. 25 - 150.000. Det afhænger af den konkrete bolig. Har vi en køber og er det bare ind og ud, så er salæret lavt. Det afhænger også af, hvordan konjunkturerne går. Vil vil gerne have så meget som muligt, men den fri konkurrence er i fri flor. Der er benhård konkurrence på salæret.«

Katrine Schmidt, Fokusmæglerne

»Vi aftaler salæret med sælger, når vi har hørt på deres ønsker og behov. Det skal tilpasses og skræddersys. Trappesalærer er f.eks. en af de løsninger, mange af vores sælgere vælger, da dette er win-win for dem. Som sælger skal du vælge os på det vi kan ikke bare på en pris. De fleste mennesker ved heldigvis, at pris og kvalitet som oftest hænger sammen.«

Brian Enoch Greve, Lokalbolig på Holmbladsgade

»Vi kigger på opgaven. Hvad er det, kunden ønsker? Hurtigt salg, langsomt salg. Det er en individuel vurdering. Nogle kunder tilbyder måske et højt salær, hvis vi sælger hurtigt. Andre har ikke lige så travlt.«

Tony Robinson, base1

»Jeg kan ikke sige, om salæret er på kr. 30.000 eller kr. 200.000. Det kommer an på den enkelte bolig. Hvis boligen har en liggetid på én dag, så er salæret lavere, end hvis den ligger i længere tid. Det er klart.«

Henrik Godrim, Nybolig på Amagerbrogade

»I 2300 er der langt over 50 mæglere. Så prisen er benhård. Det er sælgers tid nu her. Der er gang i den. Sælger sætter salæret. Når markedet engang vender, så får de mindre kæder, og dem der ikke har så meget at byde på, det svært.«

Jan Normann, EDC

»Salæret er en individuel aftale mellem sælger og mægler. Jeg kan godt komme med et præcist bud på salæret på Amager, men det er relativt langt fra virkeligheden. Salæret svinger meget. Salæret i vores butikker svinger mellem kr. 25 - 100.000.«